GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
5 Ocak 2021 Salı 11:18

MHP'li Şahin’den ‘boykot’ yorumu: CHP’ye mecbur mu Menemen halkı? 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek'in açıklamalarını değerlendiren Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, "Aday bile çıkarmamamız gerekiyormuş? Niçin? Siz Menemen Belediyesi’nin kasasını talan ettiğiniz için mi? Menemen halkı bir irade göstermişti, irade gösterdiği, emanet ettiği  insanlar şu an, yolsuzluk, usulsüzlük, talan  ithamı ile yargı önündeler. Yargıdaki bir konuya bir şey söylemek doğru olmaz ancak, söylenenler paraların talan edildiği yönünde. CHP'ye mecbur mu Menemen halkı?" dedi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ -Menemen eski Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un usulsüzlük iddiaları sonrası tutuklanarak görevden alınmasının ardından gözler Menemen Belediyesi'nde yeni Başkan Vekili kim olacak sorusuna çevrilmişti.

Meclis üyelerinin katılımı ile Menemen Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen seçimlerde ilk 2 turda çoğunluk sağlanamazken, 3 ve 4'ncü turlarda oylamada eşitlik çıkması sonucu, seçim kuraya kalmış ve gerçekleştirilen kura sonucunda CHP Adayı Deniz Karakurt, AK Parti Adayı Aydın Pehlivan'ın da isminin bulunduğu fanustan çıkan isim olarak Menemen Belediyesi'nde yeni Başkan Vekili olmuştu.

Karakurt'un seçilmesinin ardından, AK Parti adayı Pehlivan İzmir 2'nci İdare Mahkemesi'ne itiraz etmiş ve İdare Mahkemesi, yürütmeyi durdurma kararı aldı. İdare Mahkemesi'nin durdurma kararının ardından ise İzmir Valiliği, kura işleminin yenilenmesi yönündeki kararı Menemen Belediyesi'ne göndermişti.

Dün Menemen Belediye Meclisi'nde yenilenmesi beklenen seçimde Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti Menemen Belediyesi Meclis Üyeleri'nin meclis salonuna girmemesi sonrası seçim bir sonraki meclise kaldı.

DÜN GİRMEDİLERSE YARIN GİRECEKLER
Menemen'de yaşanan gelişmeleri gazetemize değerlendiren Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, alınan kararın hukuk kararı olduğunu ve herkesin bu karara uyması gerektiğini söyledi. Şahin açıklamasında "Dün girmedilerse yarın girecekler. Hukuk hepimizin için geçerli bir kavram, herkes tarafından hukuka uyulmasını bekliyoruz. Bu hukukun söylediği bir durum, kimsenin talebi değil. Bu yüzden hukuk ne diyorsa o geçerlidir. 45 gün önce 22 belediye görevlisi yapılan bir soruşturma çerçevesinde tutuklandı ve şu an hukukun önünde. Bunu yok sayarak hareket etmek doğru değil, bir olayın üzerinden olan işlemler bunlar. Bir seçim yapıldı ve 15-15 sonuçlandı. Sonrasında ise bir kura gerçekleştirildi. Kura sonrasında ise kuranın bazı yapılma biçimlerinin olduğu belirtildi. Şimdi bu kurala hukuk uyulmasını istiyor. Bu kurala uymak zorundayız, başka çaremiz yok. Yani kuralın bu kadarına uyarız da şunlara uymayız gibi bir durumumuz söz konusu olmaz" ifadelerini kullandı.

BU NE BİÇİM BİR ÖNGÖRÜ VE ZORLAMA?
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek'in  "Gerçekten demokrasiye saygıları olsa aslında o seçimde aday bile çıkartmaları gerekirdi" söylemlerini de değerlendiren MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, "Menemen halkı CHP'nin talanına, hırsızlığına, yolsuzluğuna, adaletsizliğine mecbur muymuş? Böyle bir mecburiyet var mı? Bu ne kadar ilginç bir söylem... Aday bile çıkarmamamız gerekiyormuş? Niçin? Siz Menemen Belediyesi’nin kasasını talan ettiğiniz için mi? Menemen Belediyesi'nin kasası CHP'ye mi verildi? Bu hadise daha ağır bir söylem. Hadiseden aslından daha ağır bir söylem. Menemen halkı bir irade göstermişti, irade gösterdiği, emanet ettiği  insanlarda şu an, yolsuzluk, usulsüzlük, talan  ithamı ile yargı önündeler. Yargıdaki bir konuya bir şey söylemek doğru olmaz ancak, söylenenler şu kadar paranın talan edildiği yönünde. CHP'ye mecbur mu Menemen halkı? Bu ne biçim bir öngörü ve zorlama? Biz mecbur muyuz CHP'ye?" diye konuştu.